Σελίδες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΚΛΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΣ.



Dura lex, sed lex
Ήτοι σκληρός νόμος αλλά νόμος. Και οι πρώτοι που πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους είναι οι δικαστές. Σε άλλα μέρη βέβαια γιατί εδώ είναι Ελλάδα κι όχι παίξε – γέλασε.
Ο εντιμότατος Ρέιμοντ Βοτ είναι δικαστής σε κομητεία του Μίσιγκαν. Θέλει απόλυτη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της εκδίκασης μιας υπόθεσης και δεν ευνοεί τους περισπασμούς. Για το λόγο αυτό είχε αποφασίσει ότι αν ένα κινητό τηλέφωνο χτυπήσει κατά της διάρκεια μιας δίκης ή μιας ακρόασης τότε θα κατάσχεται και για να το πάρει πίσω ο κάτοχος του θα πρέπει να πληρώνει πρόστιμο 25 δολαρίων.
Και την Δευτέρα ήρθε η ώρα να πληρώσει ο ίδιος τις συνέπειες. Κατά τη διάρκεια μιας δίκης ο δικαστής είχε αφήσει το smart phone του ανοικτό, χωρίς να έχει «κλειδώσει» την οθόνη. Όταν αυτό χτύπησε, την ώρα που ο κατήγορος έκανε την τελική του αγόρευση, όλοι πάγωσαν στο δικαστήριο. Ο κατήγορος σταμάτησε και κοίταξε τον δικαστή που κοκκίνισε. Αφού τελείωσε η αγόρευση ο Βοτ πήγε στο δημόσιο ταμείο συνοδεία αστυνομικού και πλήρωσε το προβλεπόμενο πρόστιμο.
Όπως ακριβώς γίνεται κι εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου